Vaše ideje - naše rešitve

Kontaktirajte nas Za uporabnike

Pon - pet: 08 - 12h in 13 - 16.30h

Dodatki in oprema za vrata - NINZ

Vrata, ki ne nudijo zgolj požarne varnosti. Z dodatno opremo povečamo funkcionalnost vrat.

Vrata NINZ lahko opremimo z dodatki, ki so funkcionalne narave ali zgolj estetske. Omislite si lahko dodatke kot je kontrola pristopa, panik kljuke in drogove, ki izpolnjujejo zahteve za evakuacijske poti.


KLJUKEM1 KLJUKA ZA POŽARNA VRATAM1 KLJUKA ZA KOVINSKA VRATAKLJUKA M1X

Vrata NINZ so serijsko opremljena s pvc kljukami. Pri požarnih vratih so kljuke narejene iz kovinskega jedra ter prevlečene s pvc zaščitno plastjo.  Za bolj zahtevne uporabnike lahko ponudimo INOX kljuke AISI 304. Šole, javni objekti, bolnice.. za te objekte priporočamo uporabo SERTOS kljuk, ki so namenjene zelo pogosti uporabi ( testirane na 1.000.000 ciklov ), imajo visoko odpornost na korozijo, ter 10 letno garancijo na mehansko funkcijo - delovanje.

 

 

 


KLJUKA M3X PO EN 179KLJUKA M3 PO EN 179

PANIK KLJUKE PO EN179

Panik kljuke uporabljamo na vratih, ki so nameščena na evakuacijskih poteh. Ponudimo lahko kljuke v pvc ali inox izvedbi. Poleg kljuke, je v vrata vgrajena tudi panik ključavnica, ki omogoča neoviran pobeg iz objekta, kjub temu da je cilinder zaklenjen. Poznamo dva sistema: panik na potisk, ki je najbolj običajen ter panik na vlek, ki se ga poslužujemo izjemoma. Opis panik funkciji in njihova raba.

 

 

 


PANIK DROGOVI PO EN 1125 EXUS

Panik drogove namestimo takrat, ko je v objektu prisotno veliko število ljudi. V ponudbi imamo cenovno ugoden sistem z v kombinaciji s pvc ročico ter alu potisno letvijo, sistem izdelan v celoti iz aluminija ali sistem izdelan iz inox materiala. Panik drogove lahko na zunanji strani kombiniramo z kljuko ali bunko.

 

 

 

 

 

 

 

 


CILINDRI

Za zaklepanje vrat poskrbimo s kakovstnimi cilindri. Možnost izdelave sistemskih cilindrov, cilindrov z bunko, ali cilindrov z odpirno zarezo za toaletne prostore.

dimenzija cilindra 30/30, REVER

dimenzija cilindra 35/35, UNIVER MULTI

dimenzija cilindra 40/40, PROGET EI60, PROGET MULTI, UNIVER EI60


ZAŠČITNA LETEV                                                                                                                 

Pri vratih, ki so pogosto v uporabi in pogosto prihaja do raznih udarcev od vozičkov, čistilnih strojev.. priporočamo namestitev INOX zaščitne letve. Zaščitna letev daje vratom tudi bolj prefinjen izgled. Lahko jo naročimo kot spodnjo letev ali letev za zaščito pri kljuki ali drogu.

 


TESNENJE

Vrata NINZ lahko z tesnili prilagajamo specifičnim zahtevam po tesnenju. Najbolj pogosto uporabljeno tesnilo je narejeno iz EPDM tesnilne gume, ki jo vstavimo v pripravljeno režo. S tem tesnilom dosežemo izboljšano zvočno in zrakotesno izolacijo. Talno tesnilo - giljotina zagotavlja tesnenje pri pragu vrat. Lahko se uporablja kot zaščito pred vdorom vetra, ščiti pred padavinsko vodo, vdorom mrčesa, prahu... Ekspanzijsko tesnilo je serijsko vgrajeno pri vseh požarnih vratih. Funkcija tesila je, da ob požaru nabrekne in tako zagotavlja požarno tesnenje.

Set za DIMOTESNOST, Sa hladni dim - zajema tesnilo, ki ima izboljšane tesnilne lastnosti - dobavljivo samo za vrata PROGET EI60. Set za DIMOTESNOST, S200 - vroč dim, je sestavlejn iz tesnila ter talne giljotine - dobavljivo   samo za vrata PROGET EI60 dodan trotočkovni zaklep in UNIVER EI60.


PREZRAČEVANJE

Kovinska vrata REVER lahko opremimo s perforacijo v krilu - taka vrata so primerna za vgradnjo v notranje prostore, kleti, shrambe. Na vrata PROGET MULTI lahko vgradimo PVC ali KOVINSKO prezračevalno rešetko. Kovinska prezračevalna rešetka je dobavljiva v različnih dimenzijah, barvana v barvo vrat, lahko je opremljena z dodatno mrežico za zaščito proti mrčesu ali glodalcem. Možnost izvedbe tudi nadsvetlobe s prezračevalno rešetko.

 


ZASTEKLITVE

Kovinska in požarna vrata lahko opremimo s zasteklitvijo. Steklo je vstavljeno v kovinski okvir ali v EPDM gumijasto obrobo. Zasteklitve so različne oblike. Uporabljeno je laminirano - lepljeno steklo debeline 3+3 ali 4+4mm. Možnost izvedbe tudi termopan zasteklitve za zunanja vrata v sestavi 3+3/12/3+3. Požarno zasteklitev lahko ponudimo pri modelu vrat PROGET EI60.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

SAMOZAPIRALA IN REGULATORJI ZAPIRANJA

Požarna vrata UNIVER EI60, PROGET EI60, so serijsko opremljena s samozapirnim vzmetnim tečajem C. Tečaj je namenjen do 500 zapiranjem v celotni življenski dobi vrat. Vrata, ki imajo samo samozapirni vzmetni tečaj so odprta, zaprejo se samo v primeru proženega alarma ali ob kontroli delovanja. Krilo v odprtem položaju drži elektro magnet, ki je povezan s požarno centralo. Na vrata, ki so v stalni funkciji je potrebno namestiti samozapiralo C3 - C5, tak tip samozapirala je prilagojen 500.000 odpiranjem in zapiranjem v celotni življenski dobi. Na dvokrilna požarna vrata so serijsko nameščeni regulatorji zapiranja, ki poskrbijo, da se pasivno krilo zapre pred aktivnim krilom. Za objekte, kjer je potreba po večji estetiki, lahko namestimo tudi sinhronizacijsko letev, ki povezuje dve samozapirali, ter regulira potek zapiranja kril.


MAGNETI ZA ZADRŽEVANJE VRAT V ODPRTEM POLOŽAJU ALI ZAPRTEM POLOŽAJU

Vrata opremljena s samozapirnim tečejem C, morajo imeti nameščen magnet, ki drži vrata v odprtem položaju. Vrata se zaprejo samo ob proženju alarma ali ob kontroli delovanja. Magnet lahko montiramo na zid, na krilo vrat pa namestimo prejemno ploščo. V ponudbi so tudi talni magneti. Magnet mora biti priklopljen na požarno centralo, ki sproži zapiranje.

V primeru, ko želimo izvajati kontrolo pristopa, lahko na vrata namestimo magnet, ki zadržuje vrata v zaprtem položaju. Praviloma moramo tudi ta magnet povezati s požarno centralo, če so vrata na evakuacijski poti.

 

 

 

 

 

 

 

 


KONTROLA PRISTOPA

Kontrolo pristopa lahko izvajamo s pomočjo elektro ključavnic serije MAC, elektroprejemnika ali magneta. To funkcijo uporabljamo na vratih, kjer je dovoljen dostop v prostor ali objekt samo osebam, ki imajo za to dovoljenje. Kontrolo lahko izvajamo enostransko ali dvostransko, torej tudi na izhodu iz objekta ali prostora.


ELEKTRO KLJUČAVNICE MAC

Te ključavnice imajo na strani kontrole pristopa vedno kljuko, ki je aktivna samo v primeru omogočenega dostopa. Električni impulz ali odvzem elektičnega pulza sprosti magnet v ključavnici in tako je omogočen prost prehod skozi vrata.

 • MAC 1, elektro ključavnica s panik funkcijo na potisk. Enostranska kontrola pristopa. Ključavnica ni pod stalnim tokom. V primeru izpada električne energije, je omogočen vstop v objekt s ključem.
 • MAC 1 FAIL SAFE, ključavnica s panik funkcijo na potisk. Enostranska kontrola pristopa. Ključavnica je pod stalnim tokom. V primeru izpada električne energije, je omogočen prost vstop v objekt.
 • MAC2, ključavnica s obojestransko kontrolo pristopa. Ključavnica ni pod stalnim tokom.
 • MAC2FAIL SAFE, ključavnica s obojestransko kontrolo pristopa, v primeru izpada ellektrične energije je omogočen prost vstop in izhod iz objekta. Ključavnica pod stalnim tokom.
 • MAC 3, elektro ključavnica s panik funkcijo na vlek. Enostranska kontrola pristopa na strani potiska. Ključavnica ni pod stalnim tokom. V primeru izpada električne energije, je omogočen vstop v objekt s ključem.
 • MAC3 FAIL SAFE, ključavnica s panik funkcijo na vlek. Enostranska kontrola pristopa na strani potiska. Ključavnica je pod stalnim tokom. V primeru izpada električne energije, je omogočen prost vstop v objekt.

Kot vhodno enoto za kontrolo pristopa lahko uporabimo čitalce ali tipkovnice NAVKOM ali OPERA.

Dodatki in oprema

Dodatki, ki nudijo polno funkcionalnost vrat.

Vrata lahko opremimo z različnimi dodatki, glede na zahteve kupca ali projektanta.

 • kljuke v PVC ali INOX izvedbi
 • panik drogovi po EN1125 ali panik kljukami po EN 1125
 • cilindri
 • samozapirala
 • regulatorji zapiranja za pasivno krilo
 • seti za dimotesnost
 • seti za zunanjost
 • odkapni profili
 • stekla
 • nadsvetlobe
 • inox zaščitne plošče
 • kontrola pristopa
 • magneti za pridržanje krila v odprtem položaju
 • .....

Aktualno

Odprodaja opuščenih programov
Katalog in brošura NINZ
Okovje za drsne zasteklitve HAUTAU MOVE
PANTAL d.o.o.

Žnidarčičeva ulica 31
5290 Šempeter pri Gorici
Slovenija