Vaše ideje - naše rešitve

Kontaktirajte nas Za uporabnike

Pon - pet: 08 - 12h in 13 - 16.30h

Požarna vrata za velike odprtine

Drsna požarna vrata za požarno zaščito prehodov večjih dimenzij

Požarna vrata za zaščito prehodov večjih dimenzij. Vrata so lahko drsna po horizontalni ali vertikalni osi, dvižna rolo ali sekcijska. Vrata v ponudbi so opremljena z vso potrebno dokumentacijo. Vrata se lahko premika s pomočjo uteži ali motornega pogona. Za vrata imamo v ponudbi vso potrebno krmilno elektroniko. Površina vrat ima lahko osnovno zaščito - pocinkana pločevina ali barvano po RAL barvni karti, glede na želje kupca. Ker so vrata glede na način montaže, dimenzije ter ostale posebne zahteve specifična, priporočamo, da se nas vključi v projektiranje ob sami zasnovi objekta, na ta način dosežemo optimalne rešitve glede funkcije in stroškov.

Horizontalna drsna požarna vrata
Jeklena drsna požarna vrata so narejena po meri,  glede na projekt. Preizkušena so v skladu z evropskimi standardi in so na voljo v različnih izvedbah. Posamezni segmenti vrat so združeni v kompaktno vratno krilo. Segmenti so izdelani iz tankostenske pločevine, ki služi kot zunanja plast, ojačitvenih profilov, ki zagotavljajo konstrukcijsko stabilnost v najtežjih pogojih ter požarnovarnega izolacijskega polnila s katerim dosegamo certificirano požarno odpornost. Debelina kril je odvisna od stopnje požarne zaščite.

Stopnje požarne zaščite ( z upoštevanjem omejitev proizvajalca):
 • EI60
 • EI120
 
Možne konfiguracije:
 • enokrilna
 • dvokrilna
 • teleskopska

 

Površina vrat je lahko obdelana z osnovno cinkano površino ali barvana po RAL barvni karti.

Kontrola zapiranja se izvaja s pomočjo elektromagnetne zavore, ki skrbi da ostajajo vrata v odprtem položaju ko niso v funkciji ter istočasno poskrbi za kontrolirano in varno zapiranje vrat.

 

 

 

 

Rolo požarna vrata

Ognjevarna rolo vrata so narejena po meri glede na dimenzijske zahteve kupca. Preizkušena so v skladu z evropskimi standardi in so na voljo v različnih izvedbah. Zahvaljujoč preprosti in enostavni zasnovi, potrebujemo za montažo vrat minimalen prostor. Vodoravne lamele so izdelane iz visokokakovostnih pocinkanih pločevinastih profilov, ki so med seboj povezani s spojem. Stranske vodilne tirnice pa zagotavljajo nemoteno navpično premikanje vrat.


Stopnje požarne zaščite ( z upoštevanjem omejitev proizvajalca):

 • EI60
 • EI120
 • brez požarne zaščite samo izolirana
 • kombinirana s izoliranimi in neizoliranimi lamelami
Sekcijska požarna vrata

Sekcijska požarna vrata z vodoravnimi lamelami višine 400 do 700 mm. Okvirji lamel so izdelani iz tankostenskih jeklenih profilov ter prekriti z ognjevarnimi ploščami s zunanjo prevleko.  Posamezni odseki vratnega krila so med seboj povezani z jeklenimi tečaji in tako tvorijo eno kompaktno vratno krilo. Za vgradnjo je potrebna preklada v višini najmanj 750 mm,  standard preklada 900 mm, možnot je tudi izvedbe popolnoma navpičnega odpiranja.  Krmiljenje samo z motorjem največja teža krila 1000 kg.


Stopnje požarne zaščite ( z upoštevanjem omejitev proizvajalca )

 • EI30
 • EI60

 

Vertikalna požarna vrata
Vrata se s pomočjo elektro pogona ali uteži horiznotalno dvigajo po vodilu. Krilo vrat je narejeno iz segmentov, ki so medsebojno spojena z vijaki. Vrata se izdelajo na podlagi želja kupca z upoštevanjem omejitev proizvajalca.

Stopnje požarne zaščite ( z upoštevanjem omejitev proizvajalca):

 • EI30
 • EI60
 • EI120
 

 

 


 

 

 

Aktualno

Verižni pogon za markize, okna, mansardna okna in svetlobne kupole.
Profil za nadstreške SIMPLY je bil razvit kot odgovor na nove potrebe moderne arhitekture. Enostavnost, eleganca, čiste linije, trajnost...  
Predstavljamo vam NOVOST na trgu.Set elektomagnet za kontolo pristopa z ročajem.set je primeren za vgradnjo na nova ali na obstoječa vrata,za varno...
Novo v prodajnem programu. Cenovno ugodne INOX kljuke za vhodna vrata, najvišje kakovosti.
PANTAL d.o.o.

Žnidarčičeva ulica 31
5290 Šempeter pri Gorici
Slovenija