Vaše ideje - naše rešitve

Kontaktirajte nas Za uporabnike

Pon - pet: 08 - 12h in 13 - 16.30h

Prezračevalni ventili

Učinkovito, naravno prezračevanje prostorov z okenskimi prezračevalnimi ventili Regel-air. Za PVC lesena in les/alu okna.

Veter kot najbolj naravna, čista in stroškovno učinkovita energija za prezračevanja doma.

Čeprav veter ne piha vedno konstantno, je popolno zagotovilo za neprekinjeno prezračevanje hiš in stanovanj. Okenski prezračevalni ventili Regel-air® se uporabljajo predvsem za navzkrižno prezračevanje. To pomeni, da zrak v stavbo dovajamo na veterni strani. Negativni tlak, ki nastane na zavetrni strani pa zagotavlja odvajanje vlažnega, odpadnega zraka. Iz grafike je razvidno, da je negativni tlak (vlek) močnejši od pozitivnega tlaka na vetrni strani.


Zakaj montirati prezračevalne ventile na okna?

 • stalen dotok svežega zraka v prostor povečuje bivalno ugodje
 • brez nadležnega prepiha pri zračenju
 • preprečevanje nastanka neprijetnih vonjav v prostoru
 • zmanjšanje vlage v prostoru, preprečuje nastanek plesni
 • suh zrak v prostoru se hitreje ogreje - prihranek pri energiji za ogrevanje
 • nižanje količine radona v prostorih - zlasti na področju krasa

  Zemljevid Slovenije s povečano koncentracijo radona v stavbah. ( vir. ZVD )


 

Minimalne toplotne izgube

Hladen, svež zunanji zrak se pomika skozi delno ogret okenski profil. S tem se zrak delno ogreje in tako v prostor priteka svež predhodno ogret zrak, zato je tak način zračenja energetsko bolj učinkovit, kot odpiranje oken na kip ali stežaj. Nenehna izmenjava zraka v stanovanju zmanjšuje vlažnost prostora in sten na nizko raven. Nizka vlažnost zagotavlja manj potrebne energije za ogrevanje prostorov. Ker se suh zrak lažje ogreje kot vlažen zrak.

 

 

 

 


 

Centralni prezračevalni sistemi in skrite pasti

Pri primerjavi prezračevalnih sistemov je vredno izpostaviti nekatere vidike na temo "higiena".

Centralni prezračevalni sistemi z rekuperacijo toplote zahtevajo mrežo prezračevalnih kanalov, ki povezujejo prezračevalno enoto z zračniki za dovod in odvod zraka po celotni hiši ali stanovanju. Toda dolge cevi za dovod zraka, na primer  položene v estrih ali spuščeni strop, so pogosto šibka točka. V poletnih mesecih, zlasti v vlažnih, nevihtnih ozračjih, obstaja nevarnost, da bo v sistemu za rekuperacijo toplote nastal kondenz, ki lahko posledično povzroči neopaženo onesnaženje z mikrobi. Preiskave nemške Zvezne agencije za okolje jasno opozarjajo na to potencialno nevarnost.

V nasprotju s lokalnimi prezračevalnimi sistemi z rekuperacijo toplote, sistemi za odvod zraka v kombinaciji z okenskimi ventili Regel-air® nimajo dolgih kanalov za dovod zraka. Dovod zraka se skozi okenske profile vodi neposredno v notranjost prostora. Na ta način se posamezne sobe oskrbijo s čistim svežim zrakom od zunaj.


Pomembne prednosti prezračevalnih ventilov Regel-air®

 • vsi izdelki Regel-air® so primerni tudi za naknadno vgradnjo
 • z odpiranjem oken si lahko prezračevalne kanale ogledate kadar koli in jih je enostavno očistite
 • ohranjena je protivlomna zaščita oken
 • zunanji videz fasade ostaja nespremenjen (zaščita zgodovinskih spomenikov)
 • brez vzdrževanja, čiščenja in nadaljnjih stroškov
 • ugodna cena
Prezračevalni ventil za PVC okna

Trije modeli z različnimi pretoki zraka od 9m3/h do več kot 20m3/h. Samodejno delovanje. Primeren za vgradnjo v PVC profile.

FFL

Prezračevalni sistem Regel-air® FFL je samoregulacijski prezračevalni sistem iz PVC-ja, nameščen v parih. Ima samodejno omejevanje pretoka. Sistem prezračevanja oken FFL je primeren za vse običajne PVC okenske sisteme.

Prezračevalnik za okna Regel-air® FFL je neopazno nameščen v zgornjem delu okna, kjer ni nobene armature. Ko je okno zaprto, prezračevalni sistem ni viden od znotraj ali od zunaj.

Prezračevalne lopute se samodejno zaprejo, ko se tlak vetra poveča. To preprečuje nastanek prepiha. Prezračevalne lopute se samodejno odprejo takoj, ko pade tlak vetra. Ta prezračevalni sistem deluje samodejno, je popolnoma mehanski in ne potrebuje električne energije.

Pretok zraka do 9m3/h, porezana tesnila na zunanji strani + 2 x FFL ventil

FFL


PLUS

Prezračevalni sistem Regel-air® PLUS je kombinacija samoregulacijskih prezračevalnih ventilov FFL s samodejno regulacijo pretoka ter z dodatkom ročnega zapiranja pretoka.

Prekrivni odzračevalni ventil Regel-air® se lahko ročno nastavi ali zapre, odvisno od zahtev.

Minimalno izmenjavo zraka, zahtevano v skladu z ENEV in DIN 1946-6, je mogoče zelo enostavno izvesti z uporabo odprtin za odpiranje Regel-air®.

Pretok zraka do 16m3/h. porezana tesnila + 2x FFL ventil + OV ventil na notranji strani spodaj

PLUS


FORTE

Avtomatski prezračevalni sistem zagotavljajo minimalno izmenjavo zraka. Drsne odprtine SV lahko upravljate po potrebi. Pri prezračevalnem sistemu FORTE se odvajanje zraka v celoti izvaja v zgornjem delu okna. Z Regel-air® FORTE je mogoče v prostor dovajati več kot 20 m³/h zraka brez odpiranja okna. Prezračevalni sistem Regel-air® FORTE je primeren tudi za dovode večje količine zraka v kombinaciji s sistemi za oddvod zraka ( nape, ventilatorji..)

Pretok več kot 20m3/h. Porezano tesnilo na zgornjem robu okna + 2 x FLL ventil + 2 X OV ventil. Dovod zunanjega zraka je na zgornji prečki.

FORTE


 

Regel-air FFL Montage

Regel-air FFL Montage

Regel-air Produktvorstellung des Lüftungssystem FFL

Regel-air Produktvorstellung des Lüftungssystem FFL

Regel-air Plus Montage

Regel-air Plus Montage

Regel-air Forte Montage

Regel-air Forte Montage

Prezračevalni ventili za LESENA ali LES ALU okna

Da bodo lesena okna še bolj dihala. Pretok zraka več kot 15m3/h.

FFLH - tip14 in tip 24 - lesena okna

Regel-air® prezračevalni ventil za lesena okna je na v dveh izvedbah. Prezračevalni sistem Regel-air® H tip 24 je namenjen predvsem tovarniški vgradnji v nova okna. Prezračevalni sistem Regel-air® H type 14 je primeren za naknadno vgradnjo v že vgrajena lesena okna.

Osnova za prezračevalne ventile tipa 24 in tipa 14 je klasični Regel-air® FFL. Ventili se vgrajujejo v ohišje, ki je porezkano v okenski okvir. Prednost tega načina namestitve je v tem, da se sredinsko tesnilo v krilu popolnoma ohrani. Ventili delujejo na podlagi zračnega tlaka, ki povzroča odpiranje in zapiranje lopute. Ventili omogočajo vertikalno ali horizontalno namestitev.


FFLHmax - lesena okna

FFLHmax je prezračevalni ventil na osnovi tipa FFLH 24. Omogoča pretok zraka nad 15m3/h. Zaradi dodatne lopute dosega tudi odlično zvočno izolacijo 42db.

Ventilator je uspešno preizkusil pooblaščeni preskusni laboratorij za prehod zraka, vožnjo z dežjem in zvočno izolacijo. Ne moremo doseči le pretoka zraka nad 15 m³ / h pri 8 Pa, temveč tudi zvočne izolacije 42 dB, odvisno od kombinacije in razporeditve. Prezračevalni ventil je primeren za tovarniško vgradnjo v nova okna in za naknadno vgradnjo v že vgrajena lesena okna.


FFLHA - les/alu okna

Regel-air® okenski ventili za H / A so avtomatski prezračevalni sistemi za leseno-aluminijasta okna. V leseno-aluminijastih oknih se morajo prezračevalnI ventili uporabljati izključno kot prezračevalna naprava v povezavi s trajno delujočimi odsesovalnimi ventilatorji.

Na voljo je v dveh različicah:

 • Regel-air® H / A tipa 23 za lesno-aluminijaste sisteme s sredinskim tesnilom v okvirju.
 • Regel-air® H / A tipa 24 in tip 44 za lesno-aluminijaste sisteme s sredinskim tesnilom v okenskem okvirju.

Regel-air Lüftungssystem FFLH für Holzfenster

Regel-air Lüftungssystem FFLH für Holzfenster

Aktualno

Verižni pogon za markize, okna, mansardna okna in svetlobne kupole.
Profil za nadstreške SIMPLY je bil razvit kot odgovor na nove potrebe moderne arhitekture. Enostavnost, eleganca, čiste linije, trajnost...  
Predstavljamo vam NOVOST na trgu.Set elektomagnet za kontolo pristopa z ročajem.set je primeren za vgradnjo na nova ali na obstoječa vrata,za varno...
Novo v prodajnem programu. Cenovno ugodne INOX kljuke za vhodna vrata, najvišje kakovosti.
PANTAL d.o.o.

Žnidarčičeva ulica 31
5290 Šempeter pri Gorici
Slovenija